Hopp til hovedinnholdet

Reguleringsteknikk

Hvorfor et kurs om reguleringsteknikk?
Reguleringsteknikk har som mål å styre fysiske prosesser automatisk slik at prosessvariable som nivå, temperatur, strømning, trykk, turtall, m.m. ligger på sine settpunktsverdier til tross for prosessforstyrrelser eller lastendringer. Riktig bruk av reguleringsteknikk sikrer stabil drift av prosessanlegg.


 

Kurs: 

Dato:

Sted:

Grunnkurs i Reguleringsteknikk

Kurset egner seg for driftsingeniører og driftsoperatører og annet fagpersonell med ansvar og interesse for automatisering/regulering av anlegg innen meieribransjen.

Kurset er praktisk rettet og uten avansert teori, og forutsetter ikke noe spesielt utdanningsnivå.


2. og 3. april 2019

Kontakt Skala for info om kursavgift

Skalas lokaler i Oslo

Avansert kurs: Simulering, modellbasert regulering og tilstandestimering

Kurset egner seg for ingeniører og sivilingeniører med interesse for bruk av simuleringer og modellbasert regulering og tilstandsestimering.

Kurset forutsetter grunnleggende kunnskaper om reguleringsteknikk og differensiallikninger, samt ferdigheter i programmering, tilsvarende bachelorutdanning i automatisering eller teknisk kybernetikk.

 

våren 2019 - datoer kommer!

Kontakt Skala for info om kursavgift

Skalas lokaler i Oslo

Skreddersydde workshops/studier av ulike reguleringstekniske problemstillinger. Forbedring og læring. Tilbys etter forespørsel. På anlegg eller i Skalas lokaler.

Etter forespørsel

Etter forespørsel

 

Instruktør: Finn Aakre Haugen
Instruktør er Finn Aakre Haugen, PhD. Han har lang erfaring som lærer og konsulent innen reguleringsteknikk. Han har skrevet flere lærebøker i reguleringsteknikk og er aktiv innen forskning på modellbasert styring og monitorering av biologiske prosesser.


Informasjon og påmelding

For mer informasjon om kursene kontakt Heidi Moseng på mob: 907 96 839 eller e-post: heidi.moseng@skala.no  

For påmelding og praktiske spørsmål i forbindelse med kursene, kontakt Gerd Aase på mob: 418 58 349 eller e-post: gerd.aase.tanino@skala.no 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.