Hopp til hovedinnholdet

Trygghet i alle ledd

Nær hundre millioner liter melk strømmer gjennom anleggene til TINE Meieriet Byrkjelo i løpet av et år. Når dette anlegget stoppes, koster det fort mye – allikevel er dette noe TINE Byrkjelo betrakter som en lønnsom og nødvendig investering i matvaretrygghet og driftssikkerhet. I løpet av to uker skal to tusen ventiler møysommelig undersøkes og oppgraderes, slitte komponenter skal skiftes og alt skal dokumenteres.

Midt i september ble gradvis produksjonen på et av landets største og mest produktive meierier stoppet opp. I løpet av fjorten dager ble den årlige servicen på anlegget utført, en nøye planlagt operasjon for å minimere kostnadene ved den planlagte driftsstansen som følger. 

Ved TINE Meieriet Byrkjelo gjøres det service hvert år, men det er hvert tredje år den store kontrollen av alle komponenter i produksjonslinjene gjøres. Regelmessig service og vedlikehold er nøkkelen til kvalitet og kontroll i produksjonen, og kvalitetsforringelse eller en plutselig driftsstans kan bli svært kostbart for det enkelte anlegg. 

- Av erfaring vet vi at det meste går etter planen, men også det uforutsette må vi planlegge. Det er viktig å sikre at arbeidet ikke stopper opp fordi vi ikke tenkte gjennom alle mulige scenarioer i forkant, forklarer Arild. - Minutter blir fort til timer om det skulle mangle komponenter og utstyr på stedet, så med gode rutiner og bred kunnskap om anlegget er arbeidsgruppen godt forberedt på det meste en slik prosess krever, fortsetter han.

- Sammen med meieriets personnell er vi nær nitti mennesker i arbeid på det meste. Det er et svært høyt tempo og både arbeidspresisjon og de ansattes sikkerhet er hele tiden i fokus. Hvert minutt er verdifullt for produksjonsanlegget, sier Arild Lauten i Skala. Arild har jobbet med planlegging og gjennomføring av vedlikehold ved produksjonsanlegg i mange år, og vet alt om forutsette og uforutsette situasjoner. 

En investering i driftssikkerhet og kvalitet
I disse dager kan vi glede oss over positive tilbakemeldinger på nok en vellykket serviceoppdrag hos TINE Byrkjelo. – Å satse på forebyggende vedlikehold er en investering, både i produktvalitet, driftssikkerhet og et optimalt fungerende anlegg, mener Arild. - Jeg er sikker på at dette er tjenester enda flere av våre kunder vil se nytten av i tiden som kommer!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.