Hopp til hovedinnholdet

TINE Frya i sterk vekst

Kostbevisste nordmenns økende etterspørsel etter fettfattige og proteinrike produkter som Cottage Cheese ligger bak TINEs utbygging på Frya. Arbeidet med en av Skalas største prosjektleveranser er i gang og utbyggigen av anlegget har en totalramme på ca 385 mill.

I hard konkurranse med internasjonale aktører ble Skala AS valgt som totalleverandør av prosessanlegg og automasjonssystemer på anlegget, som en del av den storstilte utbyggingen på TINE Frya. Dermed blir det norsk kompetanse som skal sørge for at produksjonen er i gang våren 2016.
For Skala er dette blant de aller største leveransene i selskapets historie, og vil kreve spisskompetanse innen både engineering og automatisering.

TINE Frya vil være det første større produksjonsanlegget som tar i bruk Skala LTLine – en helt ny generasjon styringssystem skreddersydd for matindustrien utviklet av Skala. Skala LTLine bygger på ABBs teknologi, og er utviklet spesielt for at operatøren skal kunne ta informerte og gode valg under styringen av produksjonen, med sikte på lavest mulig forbruk av energi, vann og vaskemidler, og minst mulig produktsvinn.

For Frya vil dette være godt for miljøet – og for økonomien.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.