Hopp til hovedinnholdet

Skreddersøm og luftige løft ved Bakke Bruk

Ved Bakke Bruk på Revetal er nå de siste elementene løftet på plass på de tre nye kornsiloene levert av Skala. Dermed er anleggets lagringskapasitet betydelig utvidet, og anlegget kan i langt større grad lagre egen råvare til sin produksjon av dyrefôr. Med et gammelt tradisjonsrikt anlegg og store enheter som ble installert, har prosjektering og montasje stilt krav til både kreativitet og fleksibilitet for å sy nytt og gammelt sammen! Utvidelsen av Bakke Bruk er siste del av en langsiktig investeringsplan hvor Norgesfor Vestfoldmøllene har bygget ut for 22 millioner kroner de siste to årene. Målet har vært å legge grunnlaget for en fremtidsrettet anleggsstruktur.

Investeringen muliggjør samling av all kraftforproduksjon på to anlegg – den økologiske produksjonen blir lagt til Bakke Bruk i Revetal og all produksjon av konvensjonelt kraftfor vil skje på Borgen i Stokke kommune. Vestfoldmøllene opprettholder i fremtiden 4 kornmottak – Herland i Lågendalen, Bakke Bruk, Borgen og Melsomvik kornsilo.

«Vi er alene i vår bransje om å satse så tungt i vår region» sier Daglig leder Rolf E. Mikaelsen. «Målet er å styrke konkurransekraften vår gjennom en mer kostnadseffektiv driftsstruktur samtidig som vi opprettholder nærheten til markedet.»

Kreativitet og fleksibilitet

Utbyggingen på Bakke Bruk er andre byggetrinn og vil i tillegg til betydelig økt lagringskapasitet, muliggjøre økologisk produksjon i kombinasjon med fortsatt mottak av konvensjonelt korn på samme anlegg. Bakke Bruk produserer husdyrfôr. I forbindelse med byggingen av de tre nye kornsiloene, er også ny korntørke installert. De nye anleggskomponentene er koblet til eksisterende anlegg med transportører og annet utstyr.

   

– Kombinasjonen av et eldre anlegg og komponenter av betydelige dimensjoner har stilt visse krav til kreativitet og fleksibilitet under prosjektering og montasje, forteller Skalas prosjektleder, Rune Pettersen. – Et slikt anlegg vil alltid stille krav til en betydelig grad av skreddersøm, hvor det må gjøres tilpasninger til bygningsmasse og eksisterende anleggstruktur. 

 – Det har vært en del spennende utfordringer når det gjelder både plassering av nye siloer, tørke og transportutstyr under prosjektering og montasje. – Nå er alt på plass, og vi ser frem til at anlegget tas i full bruk i forbindelse med årets kornhøst, avslutter Rune.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.