Hopp til hovedinnholdet

Siste innspurt hos TINE Frya

De første ostekulene har trillet ut av det energieffektive og hypermoderne anlegget for produksjon av Cottage Cheese på Frya. Kostbevisste nordmenn er årsaken til tidenes industrisatsing i Gudbrandsdalen.

I hard konkurranse med internasjonale aktører ble Skala valgt som totalleverandør av prosessanlegg og automasjonssystemer. Nå er prosjektet nær ferdigsttilt - og anleggets aller første begre med Cottage Cheese er testprodusert.

Full kontroll med Skala LTLine
TINE Meieriet Frya vil være det første større TINE-anleg­get som tar i bruk Skalas LTLine Control – en ny genera­sjon styringssystem for matindustrien. LTLine Control er utviklet spesielt for at operatøren skal kunne ta infor­merte og gode valg under styringen av produksjonen, med sikte på lavest mulig forbruk av innsatsfaktorer som energi, vann og vaskemidler, og samtidig oppnå minst mulig produktsvinn.

Unik ENØK-løsning holder energien i prosessen
På Frya tas det i bruk en unik energiløsning som baserer seg på integrert utnyttelse av varme og kalde strømmer i produksjonsanlegget. Gjennom denne integrasjonen holdes brorparten av energien i anlegget, og kun en mindre del av energien må tilsettes eller fjernes via andre kilder som hettvann og isvann.

Løsningen innebærer energibesparelser i millionklassen for meieriet, og er et viktig bidrag i TINEs arbeide med å sikre miljøvennlig og bærekraftig produksjon.

Kostbevissthet gir økt etterspørsel
Med nordmenns økte bevissthet rundt eget kosthold, har etterspørselen etter Cottage Cheese skutt i været. Det har tidvis vært vanskelig å produsere store nok mengder for å møte kundenes behov - men med det nye anlegget på Frya vil TINE kunne levere de volumene som er nødvendig av de proteinrike ostekulene for å tilfredsstille den kostbevisste kunde.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.