Hopp til hovedinnholdet

ScaleAQ kjøper Skala Maskon AS

Skala Maskon AS er solgt til den store teknologiaktøren Scale AQ, med 900 ansatte fordelt på kontorer i Norge, Skottland, Island, Canada, Tasmania, Chile, Polen og Vietnam. Avtalen om å overta eierskapet ble signert onsdag 4. januar 2023.

Stjørdalsbaserte Maskon ble etablert i 1991 og er en global markedsleder innen helautomatiske vaksinemaskiner for fisk. Selskapet solgte sin første rognsorteringsmaskin i 2006, og sin første automatiske vaksineringsmaskin til Salmar i 2011.  

Maskon omsatte i 2021 for 115 millioner kroner og er en norsk teknologi- og kompetansebedrift som komplementerer og utvider verdikjeden til ScaleAQ. Maskon har vært en del av Skala-konsernet som er eiet av Nortura og Tine. CEO i Skala Gruppen AS, Steinar Spydevold, er veldig stolt av det de har fått til sammen med Maskon og deres dyktige ansatte. Samtidig ser de at selskapet kan ta nye steg med ScaleAQ som ny eier.

«Derfor er vi glad for at kjøper har både kompetansen og strukturen som skal til for å realisere Maskon’s sterke ambisjoner for videre vekst og utvikling», sier Steinar Spydevold CEO Skala Gruppen AS.

For ScaleAQ er dette er et strategisk viktig oppkjøp som forener et mangfoldig og solid kompetansemiljø innen havbruksnæringens leverandørindustri.

«Dette vil styrke vår posisjon som totalleverandør innen kritisk infrastruktur for oppdrettsnæringen. Vi vil nå være representert med fremtidens teknologi i hele verdikjeden fra rogn til slakt, sier CEO Geir Myklebust i ScaleAQ.» 

Maskon har 36 ansatte med tung kompetanse innen engineering og automatisering. Dette blir et sterkt supplement til de eksisterende satsingsområdene til ScaleAQ innen teknologi og infrastruktur til sjøbasert oppdrett. Det er en svært erfaren og kompetent organisasjon i Maskon med lang fartidstid.  

Maskon blir videreført som et selvstendig selskap i ScaleAQ som gjør at de kan opprettholde sitt gode driv på innovasjon og produktutvikling, men samtidig ha fordelene ved å være en del av et større kompetansemiljø.

«Vi ser frem til å bli en del av et internasjonalt ledende teknologi- og industriselskap som leverer innovasjon, teknologi og utstyr til havbrukskunder globalt og langs hele kysten i Norge, sier CEO Maskon Jon Anders Leikvoll»

Forslaget om ny grunnrenteskatt har skapt usikkerhet i det norske markedet, men oppdrettsnæringen har et stort internasjonalt nedslagsfelt og en forventet internasjonal vekst. ScaleAQ ser på denne investeringen som en strategisk satsing som rigger oss for videre vekst. Maskon leverer nøkkelteknologi til fremtidens oppdrett i et internasjonalt marked. 

Om ScaleAQ 

ScaleAQ er et internasjonalt selskap innen havbruk som leverer innovasjon, teknologi og utstyr til kunder globalt. Våre 900 kompetente og innovative ansatte er fordelt på våre kontorer, og sikrer oss en lokal tilstedeværelse langs hele kysten i Norge, og på våre kontorer i Skottland, Island, Canada, Tasmania, Chile, Polen og Vietnam. Visjonen vår er å skape fremtidens akvakultur ved å etablere, optimalisere og oppgradere industrien. ScaleAQ har gjort bærekraft til en forutsetning i alle deler av sin virksomhet, og gjennom økt fokus på biologi har de tatt en tydelig rolle for å sikre at utvikling av teknologi skjer på biologiens og miljøets premisser.  '

Om Skala Gruppen AS

Skala utgjør Norges største og bredeste fagmiljø innen prosessteknologi og driftsstøtte til norsk matindustri. I mer enn 80 år har vår jobb vært å gjøre norsk matproduksjon mer bærekraftig, mer effektiv og mer konkurransedyktig. Vårt hovedkontor er på Helsfyr i Oslo og øvrige kontorer ligger i Stavanger, Lier og Heimdal.

 

Kontaktperson for selger:

Steinar Spydevold

CEO Skala Gruppen AS

Mob. 90 12 92 91

E-post. steinar.spydevold@skala.no

 

Kontaktperson for kjøper:

Lucie Katrine Sunde-Eidem

HR- og kommunikasjonsdirektør ScaleAQ

Mob. 92 62 21 45

E-post. Lucie.eidem@scaleaq.com

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.