Hopp til hovedinnholdet

Spar miljøet, vedlikehold og energiforbruk med luftforhenget R-gate

Den plassbesparende sperreviften R-gate sørger for lavt energiforbruk, klima- og sonevern, og hindrer fuktvandring. Systemet krever minimalt med vedlikehold, og er med på å redusere klimaavtrykket. R-gate er det mest kompakte, effektive og miljøvennlige systemet som eksisterer for øyeblikket, og stadig flere norske bedrifter har fått øynene opp for dette luftforhenget.

Ivaretar klima- og sonevern, samt forhindrer fuktvandring

Måltidsvirksomheten Nordic Lunch AS avdeling Oslo, eiet av BAMA Industri AS, har investert i et såkalt luftforheng fra R-gate. Denne sperreviften lager et skille mellom porten til utkjøringsrampen og kjølelageret, og sørger for å ivareta klima- og sonevern når porten holdes åpen.

- Vi valgte R-gate sitt system ettersom vi opplevde at temperaturen steg ved stor trafikk mellom kjørerampe og kjølelager, og spesielt under sommermånedene. Vi er meget fornøyd med R-gate systemet. R-gate lever opp til forventningene, systemet forhindrer fuktvandring, og det holder støvpartikler og andre uønskede fragmenter ute, forteller innkjøpsansvarlig hos Nordic Lunch i Oslo, Abdi Hassan.

Nordic Lunch i Oslo har hatt R-gate systemet i cirka to år, og har enda ikke opplevd å måtte utføre vedlikehold på systemet.

- Det eneste jeg har å utsette på R-gate er at viften bråker litt, tillegger Adbi Hassan.

Daglig leder i R-gate, Ulf Wugk, kan fortelle at lydnivået varierer avhengig av hvilken hastighet man har stilt inn maskinen på (35 db – 70 db). Dersom man jobber i et ikke-industrielt miljø der det er rimelig stille, kan man oppleve et noe høyere lydnivå.

- Vi kan garantere at støy fra viften ikke vil være merkbart i fremtiden. Maskinene har fått et nytt lagersystem for viftene som gjør at lydnivået synker betraktelig, bekrefter Wugk. 

Forhindrer isdannelse i kjøle- og fryserom, samt sørger for ønsket klima i lokalene

Sjømatselskapet Lerøy i Stamsund har valgt å installere RG 3000-IP65 (rustfri) i et av sine kjølerom. Rulleporten innvendig i kjølerommet har blitt fjernet slik at man skal kunne ha åpen port, selv under perioder der kjølerommet er høyfrekventert. Hensikten med montasjen er å forhindre at varmluft fra lastebrygga kommer inn i kjølerommet.

Lerøy startet sitt nye produksjonsanlegg i løpet av siste del av vinteren 2019. I år vil være den første vinteren som den nye produksjonen er i full gang, og R-gate vil bevise hva den kan gjøre for å stoppe kalde drag fra lastebrygga.

- Vi følger dette prosjektet nøye som en av de mest utsatte portene hvor R-gate har blitt installert. Uvær, snø og tøft vær er hver dag i Lofoten, forteller Wugk.

Vil du vite mer om R-gate?

Ta kontakt med Magnus Wahlgren på mob.: 900 15 332, eller e-post: magnus.wahlgren@skala.no 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.