Hopp til hovedinnholdet

Skala leverer teknologi for utnyttelse av hele fisken!

Skala hjelper den blå næringen med å nå FNs bærekraftsmål nummer 12, ansvarlig forbruk og produksjon. Dette er bærekraft i praksis, som vil gi bedre økonomi enn tradisjonell utnyttelse av restråstoffet. I Skala sine prosessanlegg kan marint restråstoff beholde sine unike egenskaper og tjene som høyverdige oljer og verdifullt proteintilskudd.

Skala AS har vært ledende leverandør av automasjons- og prosessteknologi til norsk matindustri i mer enn 80 år, og har tatt denne kompetansen med seg inn i den blå næringen. All denne kunnskapen kan vi bruke til å prosjektere prosesslinjer til næringen. Alle krav til riktig produksjon av høykvalitets fiskeprotein, -mel og -oljer blir tatt hensyn til.

Fortsatt et stort potensial for verdiskapning

I norske fiskerier og oppdrettsnæringer oppstod det, i fjor, ca. 1 020 000 tonn med restråstoff fra fisk og skalldyr, hvor 85% ble utnyttet. Marint restråstoff bidrar til en betydelig verdiskaping i næringen, men potensialet for økt utnyttelsesgrad og verdiskaping er absolutt til stede, særlig innenfor hvitfisknæringen.

Selv om 70% av restråstoffvolumet går til ulike typer fôr, har det vært et stigende volum som blir benyttet til produkter for humant konsum. Økt fokus på bærekraft og sirkulær økonomi har drevet frem mer utvikling av høyverdiprodukter fra alle sjømatsektorene.

Norge har i dag en posisjon som største produsentland av atlantisk laks, og verdens største havbruksprodusent av marin fisk. Den kunnskapen vi har i Norge kan bidra til bærekraftig høsting og økt matproduksjon i andre deler av verden. Investeringene i den norske havbruksnæringen vil derfor kunne gi et viktig bidrag til å redusere det miljømessige fotavtrykket og til økt matproduksjon.

Gi oss dine utfordringer!

Ta oss gjerne med på råd så tidlig som mulig i prosessen. Vi hjelper deg med å gjøre din produksjon grønnere, bedre, tryggere og mer kostnadseffektivt.

Kontakt salgsdirektør Håvard Husemoen på mob.: 971 60 985 eller e-post: havard.husemoen@skala.no

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.