Hopp til hovedinnholdet

Hvem vil du ha med deg på den digitale kunnskapsreisen?

For Skala handler den fjerde industrielle revolusjonen ikke bare om teknologi, men også om samspillet mellom maskin og menneske.

Skala-gruppen har levert automasjon og digitale løsninger til industrien i en årrekke og utviklet objektorienterte automasjonssystem i over 30 år. Kunnskapen fra denne reisen – ikke minst domenekunnskapen – er fundamentet for videreutvikling av digitale løsninger og tjenester.

Beslutningsstøtte

Skala har lang erfaring med totalleveranser til næringer hvor krav til dokumentasjon, hygiene og sporing er vesentlig.

– Datafangst er en viktig del av bildet og selskapet utvikler løsninger i skjæringspunktet menneske / teknologi. I det digitale skiftet har mennesket en sentral plass, men data og digitale verktøy kan i mye større grad enn før benyttes til å skape rettede beslutningsstøtteverktøy. God beslutningsstøtte for operatører, vedlikeholds-personell og ledere gir vesentlige bidrag til økt produktivitet.

Automasjon og produksjonsoptimalisering handler like mye om optimal beslutningsstøtte som autonomi. Det å kunne agere i forkant av en hendelse og ha kompetente operatører som kjenner produksjonen, utgjør en stor forskjell og vil gi industribedriften konkurransefortrinn, sier direktør Industriell IT og Automasjon, Heidi Moseng.

Hun er klar på at roboter og digitale systemer ikke gjør mennesket overflødig. – I den fjerde industrielle revolusjonen handler mye om autonomi. Men vi tenker at mennesket fortsatt har en vesentlig rolle.

Heidi Moseng, direktør Industriell IT og Automasjon i Skala

Vi jobber med å gjøre brukere og operatører godt rustet til å ta raske og optimale beslutninger, og bruker domenekunnskap og egnet data for å tilrettelegge brukerorienterte verktøy. Ved å la mennesket spille en aktiv rolle, bygges kompetanse som er essensiell for anlegget både i drift, vedlikehold og under feilsituasjoner. Vi bruker også data fra miljøet rundt operatørene til å forbedre hverdagen deres, slik at de kan være den beste versjonen av seg selv.

Hygiene og bærekraft

Sentralt i hygienisk produksjon står innvendig rengjøring av utstyr og linjer - CIP. Ofte er CIP-kjøring den største innsatsfaktoren i produksjonshverdagen i form av energi, vann og vaskemidler. Skala jobber derfor kontinuerlig med å designe energi- og tidseffektive CIP løsninger fra kompakt-CIP til større CIP-stasjoner. Med disse følger CIP-portalen der operatøren tar kunnskapsbaserte valg og overvåker kostnad per vask.

Siden de første enkle styringsystemene ble introdusert i norsk matindustri, har automasjon vært et satsingsområde i Skala. Vi har gjennom mange tiår har bygget opp et automasjonsmiljø med unik spisskompetanse på styring av næringsmiddelprosesser.

Les mer om automasjon i Skala

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.