Hopp til hovedinnholdet

Helfersk ferdigvare

Ved Bama Industrier, Lierstranda produseres salatblandinger til dagligvare- og storkjøkkenmarkedet. Salater og grønnsaker blir renset, kuttet og vasket, tørket og pakket i spesialproduserte poser, for deretter å bli kartonert. Og tre Motoman palleteringsroboter sørger for at en strøm av ferdige kartonger ender opp som ferdige paller klare for transport.

Bama Industrier tilbyr salater som er renset, kuttet/skrelt, vasket, tørket og så kartonert. 

Produktene er å regne som ferskvarer, det er ingen bruk av kunstige konserveringsmidler eller tradisjonelle konserveringsmetoder. Og som ferskvare er det viktig med en rask og skånsom vareflyt som sikrer produkter av topp kvalitet til forbrukeren. 

En del av denne vareflyten tar tre Motoman palleteringsroboter seg av ved å sørge for at en stri strøm av kartonger ender opp som ferdige paller klar for transport. Opp til 5400 kartonger i timen kan de tre robotene håndtere. 

Kompakt og fleksibelt
Skala Robotech har stått for leveransen av disse, som omfatter en komplett robotcelle, i tillegg til to Motoman roboter som erstatter eldre og mindre effektive roboter i eksisterende palleteringsceller. 

Driftsleder Einar Aasen, forteller litt om bakgrunnen til at de blå robotene endte opp på Lierstranda: - Det var for det første klart at vi måtte benytte robotteknologi for å løse disse produksjonsoppgavene. Dette skyldes først og fremst at den tilgjengelige plassen krevde svært kompakte løsninger, noe som er lettere å løse ved hjelp av roboter enn med tradisjonelle palleteringsanlegg. I tillegg oppnår vi en mer fremtidsrettet løsning ved at roboter lettere kan tilpasses nye pakkemønster og endog helt andre produksjonsoppgaver.

Forarbeidet avgjørende
– Vi startet med en rekke mulige tilbydere i begynnelsen av anbudsprosessen, fortsetter Einar. – At vi endte opp med Skala Robotech skyldes ikke minst kvaliteten på tilbudsarbeidet som ble gjort. Blant annet vakte det stor tillit at allerede i tilbudsfasen var det gjort grundige og detaljerte vurderinger når det gjaldt hvordan den praktiske delen av installasjon og prosjektgjennomføring skulle gjøres.

– Erfaringene med selve leveransen viser også at Skala Robotech, har vist seg tilliten verdig, mener Aasen. – Selve installasjonen har på vårt ønske blitt gjennomført i flere trinn, og installasjonene har gått svært bra, med minimal stopptid på anlegget. Skala Robotechs fleksibilitet har vært stor, slik at installasjonen i liten grad har forstyrret produksjonen.

Anlegget har nå vært i drift en periode. – Det er de færreste prosjektleveranser som går så smertefritt som denne, mener Aasen. De små problemer som har vært, er raskt blitt ryddet opp i, og vi har fått en stabil og effektiv palleteringsløsning.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.