Hopp til hovedinnholdet

Fra manuell til helautomatisk vaksinering

Et stort antall vaksinemaskiner er produsert og levert Skala Maskon til kunder i inn- og utland, og i disse dager er det inngått avtale om å levere maskin nummer 50. Denne maskinen går til Wingvax  – Norges ledende leverandør av vaksinetjenester. 

Skala Maskons vaksinemaskiner har revolusjonert settefisknæringen, og har betydd en betydelig overgang fra manuell til helautomatisk vaksinering i bransjen. Den første vaksinemaskinen som Skala Maskon leverte i 2011 har nå vaksinert over 57 millioner smolt, noe som forteller litt om kapasiteten på disse maskinene.

- Den siste maskinen som blir levert skal installeres på et Marine Harvest anlegg.  Dette blir den 6. vaksinemaskinen vi kjøper fra Skala Maskon, forteller daglig leder i Wingvax, Brynjar Wingan.  - Siden oppstarten i 1986 har Wingvax vaksinert mer enn 1 milliard laks for den norske og internasjonale havbruksnæringa. Vi vet derfor mye om hva god vaksinekvalitet betyr, og har utviklet en egen kvalitetsstandard for riktig vaksinering. 

Maskinene Skala Maskon leverer tilfredsstiller våre strenge krav til presisjon og kapasitet, og de gode erfaringene vi har er bakgrunnen for at vi i økende grad går over fra håndvaksinering til denne teknologien, avslutter Brynjar.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.