Hopp til hovedinnholdet

Q-meieriene AS Gausdal: Første meieriet i Norge som har tatt i bruk analyseutstyret BacSomatic

Q-meieriene AS Gausdal er først ut med å ta i bruk det første integrerte analyseinstrumentet for råmelk som regner antall bakterier og somatiske celler. Analyseverktøyet BacSomatic fra FOSS lar deg teste den hygieniske kvaliteten på råmelk raskere, rimeligere og mer automatisert enn tidligere.

BacSomatic er et lite og hendig instrument som gir et raskt og nøyaktig resultat, og er et bedre alternativ til manuell analyse eller semi-automatiserte metoder som krever reagenshåndtering. Reagensposesystem sikrer nøyaktig reagensdosering hver gang og reduserer risikoen for menneskelig feil som kan oppstå med andre metoder. Et lukket posesystem gjør at operatøren unngår hudkontakt mot disse.

- Det å jobbe med BacSomatic fungerer veldig greit fordi vi slipper mesteparten av reagenstillagingen. Dette reduserer vår kontakt med skadelige kjemikalier og reduserer faren for feil, ettersom reagensene er stort sett ferdig laget fra leverandør. Fra BacSomatic kan vi også importere resultatene over på data, selv om vi pr. i dag ikke kan få dem rett inn i vårt analysesystem, forteller Torhild Kraft, fagleder laboratoriet hos Q-meieriene Gausdal.

BacSomatic betjenes av en intuitiv berøringsskjerm. Ingen spesielle ferdigheter eller trening er påkrevd. Instrumentet kan kobles til internett for ekstern ytelsesovervåkning, og er støttet av Skalas serviceapparat i samarbeid med FOSS sitt globale supportnettverk.

- Det er veldig lett å betjene instrumentet! Vi har bare fått skryt fra sjåførene, de synes denne er mye enklere å betjene enn den gamle maskina, forteller Kraft.

Analysen kan bl.a. bidra til å avgjøre om melkeleveransen er egnet til ost eller smørprodukter, og om man skal avvise/skille ut en tanklast for å unngå kvalitetsproblemer nedstrøms i prosessen.

Vil du vite mer om hvordan BacSomatic kan bidra til at du får en mer effektiv kontroll av råmelken?

Kontakt Erik Eide, salgs- og produktansvarlig for laboratorie- og analyseutstyr, mobil: 905 93 788 eller e-post: erik.eide@skala.noDeveloped by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.