Hopp til hovedinnholdet

Miljøpris til Nordic wildfish

Nordic wildfish er tildelt Fiskeridirektoratets Miljøpris av fiskeriminister Per Sandberg og fiskeridirektør Liv Holmefjord på fiskerimessa Nor-Fishing i Trondheim. En viktig del av begrunnelsen for prisen, var hydrolyseprosjektet om bord i ”Molnes” som Skala og Nordic wildfish har hatt som felles utviklingsprosjekt. Her bidrar teknologi fra Skala til å høste fiskeressursar på en mer miljøriktig måte

Bildet: Utdeling av miljøprisen under Nord-Fishing. Fra venstre fiskeridirektør Liv Holmefjord, styreleder Tore Roaldnes i Nordic Wildfish og fiskeriminister Per Sandberg.

Smaken av bærekraft

Dagleg leder Tore Roaldsnes i Nordic wildfish holdt takketale, og bød på smaksprøve av verdifull olje utvunnet om bord i frysetråleren ”Molnes”.

– Dette er smaken av bærekraft, sa Roaldsnes og oppfordret forsamlingen til en skål.

– Det er viktig for oss i Nordic wildfish å understreke at våre innovasjonar og vårt kommersielle fokus også blir styrt av miljøhensyn – det er hele poenget med bærekraft. Vi er spesielt glade for at fiskeriministeren og fiskeriforvaltningen peker på dette i begrunnelsen, sier Roaldsnes.

Tildelingen av Fiskeridirektoratets Miljøpris er på bakgrunn av Nordic wildfish sin satsing på å utvikle og ta i bruk teknologi som bevarer villfisken sin kvalitet, og ved å ta i bruk teknologi som utnytter fisken 100%

Hydrolyseprosjektet om bord i ”Molnes” som har vært et utviklingsprosjekt mellom Nordic wildfish og Skala, har vært sentralt i dette.

– Hydrolyse gjør oss i stand til å utnytte alt restråstoff – dette gir dermed en betydelig økning i verdiskapningen. Dette støttar opp under våre verdier knyttet til bærekraftig fangst- og miljøvennlig produksjon, mener Roaldnes.

Gjennom hydrolyse henter Nordic wildfish nå ut fiskeprotein og aminosyrer, fiskeolje og fiskekalsium i fra restråstoffet. Dette er rene og sporbare naturprodukt der næringsstoff og antioksidantar holdes intakt gjennom skånsom bearbeiding med lave temperaturar.

- Som andre fiskebåtredere må vi holde oss til rammene i kvotegrunnlaget, og utnytte verdiskapingspotensialet innen dette. Derfor har vi endret oss fra å være ein leverandør av råstoff, til å bli en sterkt markedsorientert organisasjon. 

- Vi ser allerede at markedet er betalingsvillig for våre høyverdige produkter. Samtidig gjør vi alt i vår makt for å vise at det lønner seg å høste fiskeressurser på en mer miljøriktig måte, avslutter Tore Roaldsnes.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.