Hopp til hovedinnholdet

Reduserer risikoen for skader ved bruk av båndsag

Nå satser Skala AS sammen med sin underleverandør C—E. Reich GmbH, på ekstra HMS-sikkerhet i forbindelse med bruken av industrielle båndsager. Reichs seneste utvikling, Blade Stop for sagblad, reduserer risikoen for å skade seg.

Industrielle båndsager er en av de mest brukte arbeidshjelpemiddel innen kjøttindustrien. Samtidig kan båndsagen medføre alvorlige arbeidsskader.

I følge Arbeidstilsynet skal maskiner, deriblant båndsager, være sikre i bruk. Arbeidsgiver er pliktig til å sørge for at de maskinene som brukes i virksomheten er konstruert for sikker bruk og har nødvendige verneinnretninger slik at arbeidstakerne er vernet mot skader.

Blade Stop for sagblad

Blade Stop-systemet er utviklet for å øke sikkerhetsnivået for Reich båndsager. Systemet er en viktig forbedring for operatørenes sikkerhet. Operatørens hånd detekteres når den er i bevegelse mot sagbladet, innenfor risikoområdet. Når håndbevegelsen registreres stopper båndsagen.

Reichs system har oppnådd følgende:

  • Oppmålt bremsetid på 20 millisekunder
  • Maskinen er enkel å starte igjen etter nødstopp
  • Sagbladet stoppes uten at det skades eller må må byttes

Ta kontakt med Magnus Wahlgren, salgssjef Kjøtt & ANM, dersom dette er interessant for deg. Du kan nå Magnus på: mobil: 900 15 332, eller e-post: magnus.wahlgren@skala.no


 
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.