Hopp til hovedinnholdet

Skala systematiserer arbeidet med bærekraft

Vi ser at matindustrien har fått stort fokus på bærekraftig produksjon. Skala har derfor den siste tiden arbeidet med å bli enda bedre på området, og er nå revidert og sertifisert av verdens ledende sertifiseringsselskap på området.  

– Bærekraft er definert som viktig satsingsområde i vår strategi, forteller prosjektleder og kvalitetsansvarlig i Skala, Svein Hovden. – Våre kunder skal være trygg på at vi støtter opp om deres bærekraftmål! 

– Stadig flere av våre kunder og samarbeidspartnere ønsker  å få bekreftet at de leverandørene de benytter, kan dokumentere at de driver bærekraftig, forteller Svein Hovden. – Arbeidet med å kartlegge og dokumentere Skalas bærekraft har gitt oss verdifull erfaring, og et veldig godt grunnlag for systematisk å arbeide videre med å måle og forbedre bærekraft i bedriften.

EcoVadis er verdens største virksomhet innen kartlegging og evaluering av en bedrifts bærekraft. Bransjeledere som Johnson & Johnson, Subway, Nestlé, Salesforce, Michelin og TINE er blant de mer enn 60 000 virksomhetene i EcoVadis-nettverket. 

– Vurderingene er gitt ut ifra en grundig kartleggingsprosedyre, hvor vi gjennom vår virksomhets-dokumentasjon må vise hvordan vi håndterer ulike områder som miljø, arbeidsforhold, etikk og bærekraftig innkjøp, forteller Svein. –  Det blir gitt en score for hvert av disse områdene sammen med en verbal tilbakemelding på forbedringsområder. Skala endte på en "sølv-score" - noe som er over snitt for vår bransje og noe vi er ganske fornøyd med etter vår første systematiske gjennomgang på området!

–  Dette har vært en prosess som har gitt ny og verdifull innsikt, avslutter Hovden. – Vi vil nå bruke denne kunnskapen og det videre samarbeidet med EcoVadis til å arbeide enda mer systematisk med miljø, etikk og bærekraft. Målet må være at vi får "gull-score" ved neste evaluering!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.