Hopp til hovedinnholdet

Ditech Auto-Line filter ved TINE Tretten:

TINE Tretten må vel kunne kalles «Norges grøtkokk» og produserer flere ulike varianter av risgrøt, byggrøt, havregrøt i tillegg til ulike smelteoster. Produktrester i vaskevannet bla i form av ris- og byggkorn er ikke til å unngå – meieriet ønsket derfor en filterløsning som fjernet dette før retur til vaskestasjonen. Ved å benytte Auto-Line selvrensende hygienefilter ble flere forenklinger og besparelser oppnådd. 

– Den vanligste løsningen er å benytte en filterløsning med utskiftbare filterpatroner, forteller Jan Erik Linn ved TINE Tretten. – Men vi så at Auto-Lines selvrensende hygienefilter passet oss godt produksjonsteknisk, og ikke minst at det enkelt kunne integreres i vår automasjonsløsning. 

Løsningen som Skala har levert til Tretten består av 7 filter med kapasitet på 44 m³/t og en filtreringsgrad på 0.5 mm. Dette er en kompakt, selvrensende filterløsning som er anvendelig for en rekke bruksområder. 

— Driftserfaringene så langt er gode, mener Jan Erik Linn. – Renseeffekten er svært bra, og vi har mindre vask av CIP- tankene etter løsningen ble tatt i bruk. 

Filtre med automatisk rensing
Ved å benytte Auto-Line selvrensende hygienefilter er det mulig å oppnå flere forenklinger og besparelser. Forbruk av filterposer eller filterpatroner blir eliminert, samtidig som tidsforbruk til bytting av innsatser og rensing av sil blir borte. 

Auto-Line filtrene kan f.eks. brukes til filtrering av prosess- og avløpsvann, og til siling av produkter som smelteost, myse, saltlake, sjokolade, honning, stivelse, gelatin mm. Filtreringsprinsippet er basert på en filtersil, hvor de faste partiklene blir holdt tilbake på innsiden av filterelementet. 

Filteret leveres med et roterende skrapesystem med PEEK-skrapekniver. Systemet er tilpasset kontinuerlig drift, hvor de roterende skrapene transporter de faste partiklene nedover i kammeret til bunnen av filteret.

Kammeret er designet slik at en høy konsentrasjon av faste partikler blir holdt igjen, frem til utskyllingen. Skrape-funksjonen aktiveres enten automatisk av differensialtrykk eller ved faste tidsintervaller.

Drenering av det konsentrerte slammet skjer gjennom en drensventil i bunn av filteret. Dette styres individuelt med et elektrisk eller pneumatisk styresystem, som betyr at produkttapet holdes nede på et minimalt nivå. 
Filtrene er designet for effektiv CIP-rengjøring, noe som reduserer manuelt arbeide og nedetid.

Roterende skraper/kniver skraper de faste partiklene ned i kammeret til bunnen av filteret. 

Gode driftserfaringer
Ved TINE Tretten sto meieriet selv for montasje, mens Skala tok alt av instrumentering og programmering. 

— Driftserfaringene så langt er gode, mener Linn. – Renseeffekten er svært bra, og vi har mindre vask av CIP- tankene etter løsningen ble tatt i bruk. Ved enkelte situasjoner hvor det kommer store mengder produktrester kan silen slite litt, men vi har gjort noen justeringer på automasjon i senere tid som ser ut til å ha bra effekt. 

Systemet passer i stor grad seg selv og er koblet til det overordnede styresystemet (LTLine) for overvåkning og kontroll. Meieriet slipper også å bruke tid på bytte av filterinnsatser.

Vil du vite mer?

Kontakt Owe Barsten på mob.: 928 44 308 / owe.barsten@skala.no, eller din kundekontakt i Skala for mer informasjon om hva disse produktene kan bety av muligheter og besparelser!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.