Hopp til hovedinnholdet

80 år som matindustriens teknologileverandør

Mandag 1. februar 1937, ble det avholdt et møte i Håndverkeren Oslo, hvor 33 utsendinger fra meieriindustrien var samlet. Resultatet av dette møtet var at S/L Meieribrukets Innkjøp (M.I.) ble opprettet.  Dermed startet historien om Skala, en historie som er nært knyttet til til den tekniske utviklingen i norsk næringsmiddelindustri.

Og i år kan vi se tilbake på 80 år som bedrift og samarbeidspartner for norsk matindustri!

Vi i Skala ser helst fremover, men når vi vi nå kan markere våre første 80 år som matindustriens teknologileverandør, kan det være på sin plass med et lite tilbakeblikk. Det meste har forandret seg siden den spede oppstarten, men grunntanken har hele tiden vært den samme; Vi skal levere teknologi og tjenester som er med på å gjøre norsk matindustri mer konkurrransedyktig.

Og det har vi gjort – og dermed vært med på en spennende teknologisk reise som har satt sitt preg på oss, og på norsk matindustri. Når selskapet i sin tid ble opprettet så man for seg at salg av kull og brensel til meierienes fyrkjeler skulle utgjøre en viktig del av virksomheten. I dag er Skala leverandør av noen av de mest avanserte automasjons- og robotiseringsløsningene du finner i norsk industri, en utvikling ingen kunne forutse for åtti år siden!

Vi vil prege morgendagens matindustri
Dette er vår visjon – at vi med vår kompetanse og teknologi skal være med på å utvikle norsk næringsmiddelindustri videre. Dette har vi gjort på flere måter. Vi har bla utviklet Skala LTLine - en prosesstyringssuite skreddersydd for matindustrien. Og vi har gjennom oppkjøpene av Skala Maskon og Skala Robotech tilført ny og nødvendig spisskompetanse innen robotisering og automatisering. Jeg er sikker på at de kommende årene blir blir minst like spennende som Skalas første 80 år, og at vi vil   bidra til mange og betydelige teknologiskifter for norsk matindustri i tiden fremover!

PS! Vil du vite mer om Skalas reise fra Meieribrukets Innkjøp til dagens kunnskapsmiljøer, kan du lese denne artikkelen.

Steinar Spydevold

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.