Hopp til hovedinnholdet

28 000 wienerpølser i timen

Robotløsning fra Skala gir raskere gjennomløp og store arbeidsbesparelser.

Hos Nortura Forus har Motoman-roboter overtatt arbeidet med å flytte røkestokker med wienerpølser fra et kontinuerlig røkeanlegg via et bufferlager til et matesystem før flowpakking. Systemet er levert av Skala Maskon og har overtatt monotone og tunge arbeidsoperasjoner og samtidig økt hastigheten på prosessen.

På enden av røykeanlegget står en robot og leverer stokk med pølser på inn på totalt 15 meter med transport- og  bufferbaner. Det henger 72 wienerpølser på hver stokk – disse grupperes manuelt i 9 grupper á 8 pølser.

Deretter føres stokken opp til en robot som tar tak I stokken, og legger den ned i innmatingssystemet før flowpakkeren. Her blir pølsene automatisk trukket av stokken. Dette innmatingssystemet trekker pølsene av stokken og består av skuffer der pølsene blir transportert og taktet inn i medbringersystemet til flowpakkeren. Det er to tog som veksler på å takte inn pølser til flowpakkeren slik at dette blir kontinuerlig.

3 mann - 28 000 pølser i timen
Hele pakkeanlegget betjenes i dag av 3 personer pr skift, tidligere krevde disse operasjonene 7 personer pr skift – arbeidsbesparelsen er med andre ord betydelig!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.