LTLine Brukerforum ble i år samlet i Kongsberg, en by med solide historiske røtter når det gjelder teknisk utvikling, og som i dag huser noen av de mest aktive og innovative teknologiske miljøene du finner i Norge. Ved siden av utvikling og nyheter om Skala LTLine, ble blikket løftet mot det industrielle digitale skiftet under samlebegrepet Industri 4.0. Bedriftsbesøket gikk til Kongsberg Maritime.
Verden trenger økte mengder mat, og da gjelder det å tenke bærekraftig. Oppdrettslaks på land er nå en realitet, og her skal Skala sitte i førersete.
Innlandsbasert oppdrett av laks er et av mange spennende forretningsområder som Skala satser på. Vi er nå i startgropen på flere prosjekter gjeldene innlandsbaserte oppdrettsanlegg på land.
Nå satser Skala AS sammen med sin underleverandør C—E. Reich GmbH, på ekstra HMS-sikkerhet i forbindelse med bruken av industrielle båndsager. Reichs seneste utvikling, Blade Stop for sagblad, reduserer risikoen for å skade seg.
Yaskawa introduserer nå HC10 Collaborative Robot, skreddersydd for fysisk å samhandle med mennesker i et felles arbeidsområde. Dette er i motsetning til tradisjonelle roboter, som er designet for å operere autonomt og med et verneområde rundt seg.
20-23. mars avholdes Anuga FoodTec i Køln – årets største internasjonale messebegivenhet for alle som arbeider med næringsmidler og emballering. Skalas samarbeidspartnere er godt representert på messen og vi vil selvsagt være tilstede for å hjelpe deg med leverandørkontakt, omvisninger og annen informasjon på messen. Kontakt oss gjerne for avtale i forkant av messen!
Her er litt nyttig informasjon:
Høyaktuelle temaer som prosessoptimalisering, svinnproblematikk, effektivisering av drift og smarte valg var fokus under 2017s LTLine Brukerforum, som gikk av stabelen på Lillehammer.
Aqua Nor har siden 1979 vært et viktig internasjonalt møtested for akvakulturnæringen, og er i dag verdens største messe for akvakultur-teknologi. Her presenteres alle viktige nyheter for næringen.
Skala deltar med stand hvor vi presenterer viktige produkter og nyheter for oppdrettsnæringen. Du finner oss i hall A2 stand 603!
TINE FRYA: Tirsdag 21. mars ble nye TINE Frya offisielt åpnet med Meierisjef Oskar Aarnes som vert, mens mat- og landbruksminister Jon Georg Dale sto for den offisielle åpningen.
Det er nordmenns etterspørsel etter fettfattige og proteinrike produkter som Cottage Cheese og Gresk Yoghurt som ligger bak TINEs utbyggingen på Frya. Dette er tidenes industrisatsing i Gudbrandsdalen med en investeringsramme på nær 400 millioner. Skala har vært totalleverandør av prosesslinjer og automasjon, og prosjektering og montasje.
Mandag 1. februar 1937, ble det avholdt et møte i Håndverkeren Oslo, hvor 33 utsendinger fra meieriindustrien var samlet. Resultatet av dette møtet var at S/L Meieribrukets Innkjøp (M.I.) ble opprettet. Dermed starter en lang historie som er nært knyttet til til den tekniske utviklingen i norsk næringsmiddelindustri.
Her er historien om Skalas reise fra innkjøpslag til leverandør av høyteknologi.
Mandag 1. februar 1937, ble det avholdt et møte i Håndverkeren Oslo, hvor 33 utsendinger fra meieriindustrien var samlet. Resultatet av dette møtet var at S/L Meieribrukets Innkjøp (M.I.) ble opprettet. Dermed startet historien om Skala, en historie som er nært knyttet til til den tekniske utviklingen i norsk næringsmiddelindustri.
Og i år kan vi se tilbake på 80 år som bedrift og samarbeidspartner for norsk matindustri!
Ved Atlanterhavsparken utenfor Ålesund hentes energi til oppvarming direkte fra sjøvann. Og dette gjøres ved hjelp av en miljøvennlig CO2-basert varmepumpe, bygget av Skala Fabrikk.
Etter 50 år og mer enn én milliard gule bokser, har fabrikken som produserer Stabburet Leverpostei blitt helt fornyet. 19. oktober 2016 ble den moderniserte fabrikken åpnet av landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka. Skala AS har vært turn-key leverandør til hoveddelen av denne utbyggingen. Denne består av en høyautomatisert hermetikklinje for leverpostei og skinke, i tillegg til et fullrobotisert anlegg for interntransport og palletering.
Teknisk Ukeblad tildeler hvert år en pris for en teknologi, et selskap, person eller prosjekt som representere en god ingeniørmessig løsning eller gjennombrudd på et teknologisk eller samfunnsmessig problem. Vinneren kåres etter en avstemming på tu.no og vurdering av en fagjury. Prisen deles ut 19. oktober. Molnes prosjektet er nominert til TU Tech Award 2016 for å ha utviklet utstyr og prosesser om bord i tråleren Molnes som gjør at så å si 100 % av fiskene kan utnyttes.
Nordic wildfish er tildelt Fiskeridirektoratets Miljøpris av fiskeriminister Per Sandberg og fiskeridirektør Liv Holmefjord på fiskerimessa Nor-Fishing i Trondheim. En viktig del av begrunnelsen for prisen, var hydrolyseprosjektet om bord i ”Molnes” som Skala og Nordic wildfish har hatt som felles utviklingsprosjekt. Her bidrar teknologi fra Skala til å høste fiskeressursar på en mer miljøriktig måte
De første ostekulene har trillet ut av det energieffektive og hypermoderne anlegget for produksjon av Cottage Cheese på Frya. Kostbevisste nordmenn er årsaken til tidenes industrisatsing i Gudbrandsdalen.
Skala tar teknologi fra grønn sektor inn i den blå næringen med samarbeidsprosjektet på "Molnes". Sammen med Nordic Wildfish har Skala utviklet et komplett hydrolyseanlegg ombord i frysetråleren "M/Tr Molnes" for å utnytte potensialet i det verdifulle restråstoffet i hvitfisknæringen.
Skala Fabrikk kan se tilbake på mer enn 75 års kontinuerlig produksjon med rustfritt stål som hovedmateriale. Dette har gitt oss en unik kompetanse på konstruksjon og produksjon i rustfritt stål. Vi bruker gjerne denne kunnskapen til spesialproduksjon av feks bygningsdetaljer, tanker, innredning og andre skreddersydde produkter!
Når du velger det beste utstyret på markedet, bør du også velge den beste servicen og kundestøtten. Riktig og systematisk service betyr færre ikke-planlagte nedstengninger, lengre driftstider og utstyrslevetid og lavere totale eierkostnader. Skala tilbyr ulike servicekonsepter som gir deg som driftsansvarlig ro i sjelen.
Ny teknologi og økt endringstakt vil prege matindustrien i løpet av de neste årene. Ikke bare kravet til lønnsomhet, men også forbrukernes økende fokus på helse og mat stiller nye krav til innovasjon og utvikling. Vi skal være en solid og kompetent partner for våre kunder i denne hverdagen, derfor vil vi fremover velge å bruke ressurser på å videreutvikle vår egenkompetanse.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.