Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv

De første ostekulene har trillet ut av det energieffektive og hypermoderne anlegget for produksjon av Cottage Cheese på Frya. Kostbevisste nordmenn er årsaken til tidenes industrisatsing i Gudbrandsdalen.

Skala tar teknologi fra grønn sektor inn i den blå næringen med samarbeidsprosjektet på "Molnes". Sammen med Nordic Wildfish har Skala utviklet et komplett hydrolyseanlegg ombord i frysetråleren "M/Tr Molnes" for å utnytte potensialet i det verdifulle restråstoffet i hvitfisknæringen.

Skala Fabrikk kan se tilbake på mer enn 75 års kontinuerlig produksjon med rustfritt stål som hovedmateriale. Dette har gitt oss en unik kompetanse på konstruksjon og produksjon i rustfritt stål. Vi bruker gjerne denne kunnskapen til spesialproduksjon av feks bygningsdetaljer, tanker, innredning og andre skreddersydde produkter! 

Når du velger det beste utstyret på markedet, bør du også velge den beste ser­vicen og kundestøtten. Riktig og systematisk service betyr færre ikke-planlagte nedstengninger, lengre driftstider og utstyrslevetid og lavere totale eierkostnader. Skala tilbyr ulike servicekonsepter som gir deg som driftsansvarlig ro i sjelen.

Ny teknologi og økt endringstakt vil prege matindustrien i løpet av de neste årene. Ikke bare kravet til lønnsomhet, men også forbrukernes økende fokus på helse og mat stiller nye krav til innovasjon og utvikling. Vi skal være en solid og kompetent partner for våre kunder i denne hverdagen, derfor vil vi fremover velge å bruke ressurser på å videreutvikle vår egenkompetanse.

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Skala samler inn og bruker personopplysninger. Skala, ved adm dir, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Et stort antall vaksinemaskiner er produsert og levert Skala Maskon til kunder i inn- og utland, og i disse dager er det inngått avtale om å levere maskin nummer 50. Denne maskinen går til Wingvax  – Norges ledende leverandør av vaksinetjenester. 

Mandag 18. januar startet Skala hovedkontor sin daglige drift i nye og moderne lokaler i Grenseveien 92 på Helsfyr.

Med fokus på operatøreffektivitet og risikosikring av anleggene, ble det rekordoppslutning rundt årets LTLine Brukerforum, som i år gikk av stabelen i Trondheim første uken i desember.

Som et av de virkelig store meieriene her til lands, går TINE Meieriet Brumunddal enda en utvidelse i møte - og som mange ganger tidligere er Skala med på laget.

Nær hundre millioner liter melk strømmer gjennom anleggene til TINE Meieriet Byrkjelo i løpet av et år. Når dette anlegget stoppes, koster det fort mye – allikevel er dette noe TINE Byrkjelo betrakter som en lønnsom og nødvendig investering i matvaretrygghet og driftssikkerhet. I løpet av to uker skal to tusen ventiler møysommelig undersøkes og oppgraderes, slitte komponenter skal skiftes og alt skal dokumenteres.

Verdens første gårdstank med CO2 som kuldemedium er nå tatt i ordinær bruk på gården til Nina og Rune Ranøien i Orkdal. Om pilotprosjektet er en suksess, vil overgangen til CO2 gi et betydelig miljøløft.

10 til 12 november, Messezentrum, Hall 7, stand 737-1, Nürnberg, Tyskland

Skala og Alfa Laval inviterer  deg til å besøke oss på BrauBeviale 2015! Møt våre eksperter og oppdag vårt brede utvalg av teknologi og metoder for å optimalisere drikkevareproduksjon. Her får du vite mer om hvordan vår kombinasjon av teknologi, systemer, utstyr og tjenester gjør det mulig for bryggeri og drikkevareindustri å oppnå førsteklasses kvalitetsresultater: Vi arbeider målbevisst for å levere utstyr og løsninger som maksimerer energieffektivitet, oppetid, vannsparing og gjenvinning. Vi tror også at ved å jobbe tett sammen med våre kunder og samarbeidspartnere, kan vi få store ting til å skje!

Skala er utnevnt Autorisert Servicepartner for Alfa Laval. Denne sertifiseringen bekrefter Skalas kompetanse og kapasitet til å gi best mulig service på Alfa Lavals produkter. Det understreker også det nære samarbeidet innen service og support.

Vi vil kommunisere tydeligere med deg! Som kunde, investor, ny kollega, partner, konkurrent eller generell interessent vil vi du skal finne det du leter etter - samtidig som vi vil vise deg den brede arenaen vi opererer på!

Ved Bakke Bruk på Revetal er nå de siste elementene løftet på plass på de tre nye kornsiloene levert av Skala. Dermed er anleggets lagringskapasitet betydelig utvidet, og anlegget kan i langt større grad lagre egen råvare til sin produksjon av dyrefôr. Med et gammelt tradisjonsrikt anlegg og store enheter som ble installert, har prosjektering og montasje stilt krav til både kreativitet og fleksibilitet for å sy nytt og gammelt sammen! Utvidelsen av Bakke Bruk er siste del av en langsiktig investeringsplan hvor Norgesfor Vestfoldmøllene har bygget ut for 22 millioner kroner de siste to årene. Målet har vært å legge grunnlaget for en fremtidsrettet anleggsstruktur.

TINEs GoʼMorgen Yoghurt har vært en enestående sukess for TINE. Den unike utformingen av begeret er en viktig årsak til suksessen – men denne gir også pro­duksjonstekniske utfordringer, på grunn av form, vekt­fordeling og fleksibilitet. Dette gjelder også operasjonen hvor den sammenleggbare skjeen skal appliseres på begeret. TINE, Tunga, som er landsdekkende produsent av GoʼMorgen yoghurt, ønsket derfor en mer robust og driftsikker løsning på denne delen av prosessen.

Kostbevisste nordmenns økende etterspørsel etter fettfattige og proteinrike produkter som Cottage Cheese ligger bak TINEs utbygging på Frya. Arbeidet med en av Skalas største prosjektleveranser er i gang og utbyggigen av anlegget har en totalramme på ca 385 mill.

Operatøren sitter nærmest produksjonen og utøver konstant valg som direkte påvirker variabel produksjonskostnad og produktkvalitet. Operatøren har derfor en unik mulighet til å bidra til kostnadseffektiv produksjon. Å investere i operatøreffektivitet betaler seg derfor raskt tilbake.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.