Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv

Ikke uventet har personalutstyr vært et produktområde med stor pågang de siste ukene. Vi opplever særlig pågang på engangsbekledning og typiske smittevernprodukter. Vi jobber på spreng for å hjelpe våre kunder med utstyr de trenger for en sikker matproduksjon. Mye har vi klart å få inn, og mer er i vente. Men på enkelte ting opplever vi nå lange leveringstider.

Det er bra trykk på Skalas ordreavdeling nå, med mer kundehenvendelser enn vanlig. Nå sitte de fleste av våre flinke ordremottakere og håndterer alle disse henvendelsene fra hjemmekontor.– I utgangspunktet fungerer dette ganske likt som på jobb. Vi har det vi trenger av utstyr, forteller Hanna Vatnan. Hun har også et godt tips; bruk ordre@skala.no eller skalanetshop.no

– Vi er vant til å jobbe digitalt, og er dermed spesielt godt rustet til å arbeide med kundene "remote", forteller Heidi Moseng, leder for Skalas  Automasjons-avdeling. – Alle prosjekter går i henhold til plan, og vi er på plass for å sikre #tryggmat med full beredskap for #matindustrien også i ukene som kommer!

Norsk matindustri har en svært viktig og samfunnskritisk oppgave. Som leverandør til denne industrien under denne spesielle krisen, ser vi det som svært viktig å bidra til normal drift i matindustrien gjennom våre leveranser og support.

Geirmund Vik, salg- og produktansvarlig Protein & Fôr i Skala, har skrevet en artikkel i en internasjonal tidsskrift. Det har vært stor pågang av forespørsler etter publiseringen. Dette tyder på at slike løsninger er av interesse og at mange tenker bedre råvareutnyttelse

Skala tilbyr et bredt spekter av driftsutstyr som sikrer deg effektiv og trygg produksjon. Nå har vi samlet dette produktsortimentet i en ny 230 siders produktkatalog, som omfatter det meste du trenger av driftsutstyr.

2020-samlingen vil fokusere på kurs, workshops og foredrag innen bærekraft, driftsoptimalisering og besparelser. 

En effektiv og automatisert CIP-vask løsning, levert av Skala, har gitt Idun Industri AS en mer fleksibel produksjon. Systemet sørger for at vask etter vask blir ensartet, og sparer bedriften for mye manuelt arbeid. 

Alfa Laval LKH Prime 20 ble lansert i 2016 og satte en ny standard innen CIP retur pumper. Nå introduseres Alfa Laval LKH Prime 40 til serien, dermed blir ytelsene betydelig utvidet. LKH Prime 40 leverer strømningshastighet på opp til 100 m3/t og en løftehøyde på opp til 45 m.

Dette mobile anlegget er fullautomatisert og sørger for kontinuerlig overvåkning av pH og andre driftsparamtere, høy driftssikkerhet, samt sikrer optimal kvalitet på restråstoffet. Materialer og coating er bestandig mot syre og tilpasset et krevende, marint miljø.

Dobbeltskruepumpen bygger på en robust og pålitelig plattform og oppfyller strenge hygieniske standarder. Pumpen er meget fleksibel i bruk og håndterer både produkt og Clean-in-Place (CIP). Den kjennetegnes av skånsom produkthåndtering, evne til å pumpe krevende produkter, og overlegen sugeevne. 

Den plassbesparende sperreviften R-gate sørger for lavt energiforbruk, klima- og sonevern, og hindrer fuktvandring. Systemet krever minimalt med vedlikehold, og er med på å redusere klimaavtrykket. R-gate er det mest kompakte, effektive og miljøvennlige systemet som eksisterer for øyeblikket, og stadig flere norske bedrifter har fått øynene opp for dette luftforhenget.

20. august startet årets mest spennende messe for akvakultur- og fiskeindustrien! Skala var selvsagt  tilstede og hadde mye nytt å vise våre kunder. Her er litt av det som ble presentert.

Ved flipping av mixproof ventiler er rengjøringseffekten klart størst når ventilsetet åpnes og stenges og det oppnås turbulent flow. Med ThinkTop V70 kan vi få flippetid ned til under ett sekund - det innebærer vann- og miljøbesparelser med opp til 90% . Det kan gjøre dette til en hurtig nedbetalt investering!

4. juni ble grunnsteinen lagt ned på Holmen industriområde i Sortland for det som vil bli Norges første fullskala industrianlegg for bærekraftig utnyttelse av raudåte. Det er Calanus AS som står for denne nysatsingen, og Skala AS er valgt som leverandør og samarbeidspartner for prosessanlegget. Total Bygg og Anlegg AS står for det bygningsmessige.

Marint restråstoff utgjør en viktig verdiskapende ressurs i fiskeri- og havbruksnæringen. Det aller meste av sekundært råstoff blir utnyttet på en god måte - likevel er det et stort potensial for å øke utnyttelsesgraden. 

LTLine Brukerforum ble i år samlet i Kongsberg, en by med solide historiske røtter når det gjelder teknisk utvikling, og som i dag huser noen av de mest aktive og innovative teknologiske miljøene du finner i Norge. Ved siden av utvikling og nyheter om Skala LTLine, ble blikket løftet mot det industrielle digitale skiftet under samlebegrepet Industri 4.0. Bedriftsbesøket gikk til Kongsberg Maritime.

Verden trenger økte mengder mat, og da gjelder det å tenke bærekraftig. Oppdrettslaks på land er nå en realitet, og her skal Skala sitte i førersete.

Innlandsbasert oppdrett av laks er et av mange spennende forretningsområder som Skala satser på. Vi er nå i startgropen på flere prosjekter gjeldene innlandsbaserte oppdrettsanlegg på land. 

Nå satser Skala AS sammen med sin underleverandør C—E. Reich GmbH, på ekstra HMS-sikkerhet i forbindelse med bruken av industrielle båndsager. Reichs seneste utvikling, Blade Stop for sagblad, reduserer risikoen for å skade seg.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.