Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv

Skala Maskon AS er solgt til den store teknologiaktøren Scale AQ, med 900 ansatte fordelt på kontorer i Norge, Skottland, Island, Canada, Tasmania, Chile, Polen og Vietnam. Avtalen om å overta eierskapet ble signert onsdag 4. januar 2023.

Mikrobølgeovnen har vært et kjent hjelpemiddel på kjøkkenet siden 80-tallet. Teknologien bak har blitt perfeksjonert for storskala bruk i næringsmiddelindustrien i mange år.

I Norge er vi vant til å ha rent vann i nærheten - både badevann og drikkevann, men det er ingen selvfølge. Matfabrikker og næringsmiddelindustrien må forholde seg til strenge regler for utslipp og her kommer vi inn i bildet - med renseanlegg.

Dobbeltskruepumpen bygger på en robust og pålitelig plattform og oppfyller strenge hygieniske standarder. Pumpen er meget fleksibel i bruk og håndterer både produkt og Clean-in-Place (CIP). Den kjennetegnes av skånsom produkthåndtering, evne til å pumpe krevende produkter, og overlegen sugeevne. 

Thomas Sommerstad er leder for den delen av Skala som leverer maskiner og produksjonslinjer til næringsmiddelindustrien - Skala Fast.

For Skala handler den fjerde industrielle revolusjonen ikke bare om teknologi, men også om samspillet mellom maskin og menneske.

Vi har med oss mange spennende nyheter og gleder oss til å treffe deg der!

14.-19. mai avholdes IFFA i Frankfurt  – årets største messe for internasjonal kjøttindustri møtes. Skalas samarbeidspartnere er godt representert på messen og vi vil selvsagt være tilstede for å hjelpe deg med leverandørkontakt, omvisninger og annen informasjon på messen. Kontakt oss gjerne for avtale i forkant av messen, vi har fast møteplass på Morakniv sin stand i hall 8.0, C62.

Vi arrangerer middag, lørdag 14. mai kl 19.00 på Café Hauptwache. Meld deg på her!

Her er litt nyttig informasjon: 

Skala AS har for andre gang blitt utnevnt til ABB Commitment Star. Prisen ble delt ut på ABB World Wide Partner Conference.

Skala hjelper den blå næringen med å nå FNs bærekraftsmål nummer 12, ansvarlig forbruk og produksjon. Dette er bærekraft i praksis, som vil gi bedre økonomi enn tradisjonell utnyttelse av restråstoffet. I Skala sine prosessanlegg kan marint restråstoff beholde sine unike egenskaper og tjene som høyverdige oljer og verdifullt proteintilskudd.

Mandag 30. august var det offisiell åpning av den nye fabrikken til Zooca (Calanus AS) på Sortland. Dette er Norges første, fullskala industrianlegg for bærekraftig utnyttelse av raudåte. Skala AS har stått for leveransen av et komplett, moderne og hygienisk anlegg for prosessering av raudåte.

DuraCirc® endrer spillereglene! Den har alt brukerne vil ha i én pumpe. DuraCirc® er den perfekte balanse mellom overlegen ytelse, topp hygiene og enklere service.

Ønsker du å overvåke tilstanden til prosessutstyret ditt? Alfa Laval introduserer en ny kompakt monitor for trådløs måling av tilstandsdata.

Spar tid og kostnader på innkjøp av produkter og tjenester du trenger til din daglige drift. 

Unngå kostbare produkttap og effektiviser produksjonen på en miljøtilpasset måte med piggingteknologi fra LIAG®.

TINE Tretten må vel kunne kalles «Norges grøtkokk» og produserer flere ulike varianter av risgrøt, byggrøt, havregrøt i tillegg til ulike smelteoster. Produktrester i vaskevannet bla i form av ris- og byggkorn er ikke til å unngå – meieriet ønsket derfor en filterløsning som fjernet dette før retur til vaskestasjonen. Ved å benytte Auto-Line selvrensende hygienefilter ble flere forenklinger og besparelser oppnådd. 

Effektiv rengjøring av tanker er grunnleggende for å sikre hygienisk produksjon, høy produktivitet og lønnsomhet. Dessuten vil du spare kostnader og forbedre din bærekraftige miljøprestasjon.

Alfa Lavals bunnmikser, LeviMag® Magnetic Mixer, representerer et gjennombrudd innen blanding og mikseteknologi. Den mikser og blander ned til minste dråpe i tanken.

Q-meieriene AS Gausdal er først ut med å ta i bruk det første integrerte analyseinstrumentet for råmelk som regner antall bakterier og somatiske celler. Analyseverktøyet BacSomatic fra FOSS lar deg teste den hygieniske kvaliteten på råmelk raskere, rimeligere og mer automatisert enn tidligere.

Kostnadseffektive LKH Prime 10 reduserer energiforbruk og CO2-avtrykket. Sammenliknet med andre tradisjonelle CIP retur pumper, opererer LKH Prime 10 med 80 prosent lavere støynivå.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.