Hopp til hovedinnholdet

Historie

I mer enn 80 år har vi vært en viktig ressurs for næringsmiddelindustrien. Skala AS er ledende leverandør av tekniske tjenester, produksjonslinjer og forbruksartikler til norsk næringsmiddelindustri. Vi ser de løsninger vi skaper sammen med våre kunder som vårt viktigste bidrag til verdiskapningen.

Fra kull-leveranser til prosessautomatisering

I februar 1937 ble Meieribrukets Innkjøp opprettet. Formålet var å sentralisere innkjøp og leveranser av maskiner og rekvisita til meieriindustrien. 

Da virksomheten startet opp i Rådhusgaten var kull til meierienes dampkjeler et viktig produkt! I dag er Skala en mellomstor bedrift med blant Norges beste kompetanse på prosesskunnskap og utstyr til matindustrien. 

Viktige begivenheter:


1945:I september ble det inngått en samarbeidsavtale med AB Separator - senere Alfa Laval. Dette ble begynnelsen på et samarbeide som skulle bety mye for den tekniske utviklingen i norsk næringsmiddelindustri.
1947:Distriktskontorene i Trondheim og Stavanger opprettes. Nærhet til kundene har siden vært en hjørnestein i Landteknikks virksomhet.
1948:Kjøttsamvirket og Gartnerhallen kommer inn som eiere og kunder, og navnet endres til Landteknikk. Det ble nedfelt at bedriften kunne tilby varer og tjenester til hele næringsmiddelindustrien - uavhengig av eiertilknytning.
1964:Landteknikks hovedkontor flyttes til Persveien, Ulven.
1968:Landteknikk overtar Bergs Maskin, som ble til Landteknikk Fabrikk. Denne bedriften har hatt en vital rolle i innføringen av gårdstanksystemet i Norge. 36 000 gårdstanker og nesten 700 transporttanker er produsert ved Landteknikk Fabrikk.
2002:Landteknikk AL blir til Landteknikk BA, og eiersammensetningen endres. I dag har TINE en eierandel på 49,8%, Nortura eier 49,8%, og de resterende 0,4% er fordelt på mindre eiere.
2005:Vi endrer selskapsform til AS. – Og oppnår tidenes beste resultat!
2006:Landteknikks hovedkontor flyttes til Nedre Kalbakkvei 88, Alfaset.
Landteknikk går inn på eiersiden i Optimove AS.
2007:Eierandeler i Maskon AS og Garos AB
2008:Eierandeler i 3TS industriservice AS
2009:Optimove AS blir heleid av Landteknikk
2010:Eierandeler i Stigebrandt AB og avtale om kjøp av BM Food Tech AS
2011:Kjøper opp Forberg AS, som blir et heleid datterselskap
2012:Landteknikk, Landteknikk Fabrikk, BM Food Tech, Maskon og Optimove får felles familienavn Skala.
2015:Skala Foodtech fusjoneres inn i morselskapet og blir en del av ett Skala.
2016:Skalas hovedkontor flyttes til Fredrik Selmers vei 6 på Helsfyr.
Skala AS selger sine aksjer i 3TS Industriservice AS.
2022:En ny strategi er besluttet for hele Skala Gruppen og gjelder for perioden 2022 til 2024. Strategien innebærer blant annet at Skala deles inn i åtte forretningsområder: Skala Flytende, Skala Komponent, Skala Fast, Skala Driftsutstyr, Skala Maskon, Skala Fabrikk, Skala Robotech og Forberg International. Et nytt selskap blir dannet for å ivareta konsernfunksjoner og som eier av alle selskapene i gruppen. Dette nye selskapet heter Skala Gruppen AS.
2023:Skala Maskon AS blir i januar solgt til ScaleAQ og blir en del av et internasjonalt ledende teknologi- og industriselskap innen havbruk.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.