Hopp til hovedinnholdet

TINE Tretten: En partner fra A til Å

Skala ble valgt som totalleverandør for TINE Trettens grøtlinje. Vi kunne stå ansvarlig for hele vareflyten, fra begeret er fylt til ferdig pall, og sørget for kontinuerlig produksjon og konsistent kvalitet.

Siden tidlig på 90-tallet har TINE Tretten vært en sentral bidragsyter til det norske grøtfatet. Nå er enda en linje på plass for å dekke økende etterspørsel! Hovedtyngden av TINE Trettens meget omfattende produktspekter, av ulike begerprodukter basert på grøt, har vært i stødig vekst og med en meget aktiv produktutvikling. Nye produkter og voksende volum var en av grunnene til at TINE Tretten ønsket en ny linje for begerprodukter som Byggrynslunsj og TINEs 14 serie.

Ønsket en partner med helhetlig ansvar

Med mange komponenter og begrenset plass var en av de største utfordringene å finne riktig plassutnyttelse og en effektiv varestrøm. Blant annet sørger en elevator for å løfte produktene opp i takhøyde, slik at mye av vareflyten foregår uten å påvirke det som foregår på gulvplan.

– En viktig grunn til at valget falt på Skala ved denne leveransen, var at dere kunne stå ansvarlig for hele vareflyten, fra begeret er fylt til ferdig pall. Det er mye som skal spille sammen, og det å ha én partner med ansvar for total funksjonalitet forenkler utrolig mye, mener prosjektleder ved TINE Tretten, Jan Erik Linn.

– De tre produksjonslinjer vi har hatt gikk så godt som døgnkontinuerlig og 24/7 på enkelte av linjene. Til tross for dette har vi hatt leveringsutfordringer. Dette er bakgrunnen for investering i en ny linje, forteller prosjektleder hos TINE Tretten,Erik Isum.

Prosjekt/prosessleder ved Tretten, Jan Erik Linn har hatt ansvar for prosjektet.

– I prosessen som omfatter dosering og blanding, varmebehandling, fylling med lokk og skjepåsetting, samt interntransport frem til ferdig palletering skal mye utstyr samhandle i en kontinuerlig prosess. Her har også automasjonsløsningen naturlig nok en viktig rolle, understreker Jan Erik.

– Hvordan de enkelte prosesselementene er satt opp mot hverandre og styres, er derfor grunnleggende viktig for linjens totale effektivitet. For oss har det derfor vært viktig å finne en leverandør som kunne ta ansvaret for helheten, slik at ikke fikk for mange grensesnitt å forholde oss til.

Holdercelle med 1,1 km rør

Alle som har kokt grøt vet at varmebehandlingen er kritisk for et godt resultat. Å få et riktig temperaturforløp uten samtidig å risikere påbrenning er helt sentralt i prosessen. På den nye linjen varmes produktet først opp i 4 Conterm skrapevarmevekslere før den går videre til en uskyldig utseende rustfri stålkasse – en holdercelle som inneholder en rørsløyfe på 1100 meter.

– I denne holdercellen opprettholdes temperaturen på grøten etter hvert som den beveger seg fremover i rørsløyfen. Hvor langt produktet beveger seg i rørsløyfen avgjør dermed hvilken varmebehandling det enkelte produkt får. Grøt er som kjent ikke verdens mest lettflytende produkt, å sikre en jevn og kontrollert flow av produktet igjennom de 1,1 kilometerne med rør og ventiler er en viktig teknisk utfordring i prosjektet. Erfaringene vi og Skala har fra tidligere prosjekter, har vært svært nyttige her, mener Linn.

Aseptisk fylling

En velvoksen fyllemaskin tar hånd om fyllingen av ferdig produkt i beger.

– Det ferdige produktet skal ha en holdbarhet på opp til 42 dager. De hygieniske egenskapene var derfor svært viktig ved valg av fylleløsning, forteller Linn.

I maskinen skjer fylling og lokkpåsetting i en fylletunnel med ultrafiolett belysning som sikrer et sterilt miljø. Begrene blir sterilisert før fylling ved hjelp av en metode som tar i bruk høyfrekvent-lys (pulsed-light). Dette eliminerer behovet for hydrogenperoksid eller andre kjemikalier.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.