Hopp til hovedinnholdet

Stabburet Fredrikstad: Ny teknologi effektiviserer, forenkler arbeidet og gir økt kapasitet

Som turn-key leverandør av en høyautomatisert hermetikklinje hos Stabburet, bidro Skala med økt kapasitet og fleksibilitet som gjenspeiler markedets behov.  

Etter 50 år og mer enn én milliard gule bokser, ble fabrikken som produserer Stabburet Leverpostei helt fornyet i 2016. Skala har vært turn-key leverandør til hoveddelen av utbyggingen, som består av en høyautomatisert hermetikklinje for leverpostei og skinke, i tillegg til et fullrobotisert anlegg for interntransport og palletering.

Klar for den neste milliarden
Siden 1949 har Stabburet produsert 1,3 milliarder leverposteibokser, fortalte fabrikksjef Eirin Skovly under åpningen av anlegget.

– Med en ny og mer moderne og automatisert maskinpark kan vi nå produsere opp til 60.000 bokser pr time på to linjer. Da det gamle anlegget ble installert produserte man 40.000 bokser om dagen på en linje. Med et høyautomatisert anlegg trenger vi nå kun tre personer pr skift i den nye pakkehallen for hermetikkproduksjon. Og vi har fått en fabrikk med kapasitet og fleksibilitet som gjenspeiler markedets behov. Vi er klare for å levere den neste milliarden med Stabburet Leverpostei, kunne Skovly fortelle. 

Skala AS som turn-key leverandør
Skala var leverandør av det som er blitt en toppmoderne linje for hermetisk leverpostei og skinke. Skalas levereranse omfattet bl.a .nye autoklaver, fylle/tømme-stasjoner, transportutstyr, og pakkemaskiner. I tillegg har Skala Robotech levert et fullrobotisert anlegg for varehåndtering og palletering. Her er det blant annet kreative løsninger i bruk, som bl.a. en transportbro for få ferdig palletert vare til ferdigvarelager. 

Et spennende samarbeide
– Dette har vært et stort og spennende prosjekt som vi har jobbet lenge og nært sammen med Orkla for å realisere, forteller Skalas administrerende direktør Steinar Spydevold.

– Som norsk og lokal aktør var det en stor fordel å være tett på kunden under utvikling av prosjektet. Dette er også et godt eksempel på styrken vi har som totalleverandør, hvor Skala og Skalas datterselskaper kan håndtere hele prosess- og pakkeløsningen – fra råvaremottak til ferdig pall!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.