Hopp til hovedinnholdet

Vaksinering

Maskon har utviklet en automatisk vaksineringsmaskin som kan betjenes av en enkelt operatør, og som kan håndtere opp til 20.000 smolt i timen.

Den norske oppdrettsnæringen har et årlig behov for omlag 220 millioner vaksinert ørret og laks. I hovedsak utføres vaksinering manuelt og unntaksvis med halvautomatiske maskiner. Nye vaksiner utvikles og bransjen regner med at store andeler av settefisk må vaksineres 2 – 3 ganger. (PD-vaksiner og DNA-vaksiner). 

Maskon har utviklet en automatisk vaksineringsmaskin som kan betjenes av en enkelt operatør. Den skal håndtere settefisk i størrelseintervall 35 – 170 gram. Maskinen skal singularisere og orientere en bedøvd fiskebatch, samt ved hjelp av maskinsyn sikre en korrekt vaksinering. Maskinen er brukervennlig, driftsikker, og designet for å ivareta hensynet til hygiene, og dyrevelferd. Maksimal kapasitet for den største enheten er opp til 20.000 smolt i timen.

Mer enn 25 anlegg levert til inn- og utland

Det har vært vist stor interesse for denne løsningen i inn- og utland. I løpet av kort tid er mer enn 25 vaksineringsenheter solgt. Bl.a til: Salmar, Marine Harvest, Lerøy, Sævareid, Flatanger, Smøla, Sundsfjord smolt og Wingvax. Et helt nytt resirkuleringsanlegg er levert til Skottland, Marine Harvest Lochailort. 

I Latin Amerika har Skala Maskon inngått samarbeide med PHARMAQ AS som via sitt datterselskap PHARMAQ AS Technika SpA vil stå for salg og service på Maskons vaksineløsninger. Den første enheten i Latin Amerika er levert til AquaChile.

Mer informasjon

Rune Reinås

Salgsansvarlig Maskiner

+47 957 51 030

(Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.