Hopp til hovedinnholdet

Automasjon

Heidi Moseng, Seksjonsleder Automasjon: Vi har sett hvor viktig interaksjonen mellom operatør og styringssystem er for at de riktig valgene gjøres. Ved å dreie fokus fra det prosesstekniske til produksjonen, ønsker vi å gi operatøren den oversikt og innsikt som gjør at han kan ta de beste valgene.
Oversikt, innsikt og de riktige valgene 

Siden de første enkle styringsystemene ble introdusert i norsk matindustri, har automasjon vært et satsingsområde i Skala. Dette betyr at vi har lengre fartstid enn de fleste, og at vi igjennom mange tiår har bygget opp et automasjonsmiljø med unik spisskompetanse på styring av næringsmiddelprosesser. Våre automasjonsspesialister arbeider som regel i team med våre prossesspesialister, og vi ser at de beste løsningene oppstår i denne symbiosen.

Vi ser stadig hvor viktig interaksjonen mellom operatør og styringssystem er for at de riktig valgene gjøres. Ved utvikling av våre egne brukergrensesnitt er vi spesielt opptatt av at systemet presenterer den mest relevante informasjonen avhengig av driftssituasjon, slik at han kan ta de best mulige valgene. Viktige stikkord her er oppetid, redusert produktsvinn, lavest mulig forbruk av energi og servicemedia - og selvsagt best mulig hygiene og produktkvalitet.

Fra MES og industriell IT til givere og instrumentering 
Skala tilbyr alt fra anleggsleveranser til enkeltstående løsninger innen: MES og Industriell IT, styringssystemer (PLS/Skada, DCS), feltbussløsninger og infrastruktur, periferiutstyr og instrumentering. Dette betyr at vi kan tilby helhetlige løsninger som dekker "automasjonsvertikalen" - fra produksjon til ledelse.

Objektorientering sikrer gjenbruk av de gode løsningene
Gjennom mange år og et stort antall installasjoner har vi i Skala utviklet og finpusset programløsninger tilpasset matindustriens produksjonsprosesser og krav. All denne erfaringen er bygget inn i vårt programbibliotek som omfatter programobjekter for det fleste prosessavsnitt og produksjonsprosesser du finner i matindustrien. På mange måter kan dette biblioteket ses på som “best practice” for ulike prosesser i matindustrien. Disse programobjektene er bygget inn i vår egenutviklede automasjonsløsning - Skala LTLine.

Operatøren sitter nærmest produksjonen og utøver konstant valg som direkte påvirker variabel produksjonskostnad og produktkvalitet. Operatøren har derfor en unik mulighet til å bidra til kostnadseffektiv produksjon.

For kunder med SattLine installasjoner er migrering av LTLINE fra SattLine til ABB 800xA  den mest effektive veien til en fremtidsrettet automasjonsplattform. Du vil kunne utnytte nåværende investeringer i hardware og software, og overgangen kan bli opp til 75-80% billigere.


Våre fokusområder

Innen automasjon kan Skala tilby løsninger fra enkle styresystemer til bransjespesifikke løsninger og avanserte beslutningsstøtte systemer.

Skala LTLine er vårt eget automasjonssystem, utviklet med basis i vår lange erfaring og med blikket rettet mot fremtiden.

Stabil drift med LTLine serviceavtale. Fra 2018 tilbyr Skala et revitalisert LTLine servicekonsept skreddersydd anleggets behov for bistand.

Under Skala Akademiet tilbyr vi praktiske, målrettede kurs. Skala Automasjon tilbyr en rekke kurs innen automasjon, både programmering og drift.


Noen av våre viktigste partnere
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.